fredag 15 januari 2016

Mitt Jullov av Malin


Mitt Jullov

 Jullovet började fredagen den 18 december.

När jag kom hem så tog jag det lugnt tills min mamma och pappa kom hem, för då skulle vi ta in granen och hänga upp julkulorna. När vi var klara med det så år vi lite tacos och tittade på en julfilm, det var väldigt mysigt. Jag firade julafton hemma med min familj och släkt, alla var inte med så vi var lite utspridda i år. Jag fick många fina julklappar men min favorit var min nya morgonrock och pyjamas och mina mysiga varma stumpor till. På annandag jul åkte vi till min moster och åt kalkon och där var vi nästan alla i släkten.

Mitt jullov har varit bra, jag har mest bara tagit det lugnt och samlat ihop ny kraft till den nya terminen. Jag har gått lite på stan och handlat under rean.

Det var mitt jullov och jag hoppas ni har haft ett bra lov ni med!

/Malin

    Här kommer bilder på när vi tog in och klädde granen:

                                

torsdag 14 januari 2016

Melvins jullov

Hej, min jul har varit bra, mina kusiner kom ner och vi hade roligt. Det ända tråkiga och jobbiga var att min gammelmorfar gick bort på julafton. Bilden föreställer en sida med japansk tecknad serier. Jag har blivit beroende av japanska serier, eller Anime som de kallas. Annars har mitt jullov varit tråkigt, jag har sovit mycket men det är typ det som har hänt. Vi ses

Mitt jullov Molly

Mitt jullov

Hej nu har jag haft jullov o nu tänkte jag brätta lite vad jag har gjort under lovet. Jullovet började den 18december (samma dag som skolan slutade). Under  dagarna tills julafton händ inte så mycket, jag tittade mest på serier och var med mina fantastisk vänner som ni ser på bilden under. Den 24 december så var det äntligen julafton som jag väntat på! Jag firade min jul hemma med familj o vänner det var en mysig dag med massa fin packet och god mat. Efter jul (28 december) så åkte jag till min pappa i Stockholm för att fira jul ännu en gång men även träffad,umngår och fira nyår. Den 30 så åkte vi till Mall of Skandinavia vilket är ett jätte stort köpcenter med alla möjliga butiker. Den 31 december så var det nyår som jag firade med min pappa och familj men även mina kusiner. Vi åt tre rätters och tittade på raketer vilket var jätte mysigt. Detta var mitt jullov och vi började skolan igen den 8januari. Hoppas ni ni har haft ett bra jullov.



Bild källa:Erica Nilsson
 

Mitt Jullov Rasmus

Mitt jullov Rasmus



Jag firade jul hemma i år med mina förledda, min storebror, min mormor, min faster och en kusin jag inte träffar så offta för att han en bit här ifrån. Jag fick lite kläder och klocka.

Jag firade ny år med mina kusiner och nåra andra bag inte kände. Det belv en rätt trevlig natt och det var inte så mycket som hände under hella lovet.



























Hoppas ni hade ett bra jul lov                                                                              Av:Rasmus

Vilmas jul !!!!!!!!!

Hej Hej!!! >.<


Detta är min katt Smulan!

Hon ligger och vilar under julgranen efter att ha varit i snön och lekt. Mina katter brukar alltid vara under granen efter dem har varit ute. På sommaren är dem ute hela tiden och då är hon jätte smal eftersom hon springer, men på julen är hon inne och springer inte så mycket och då är hon jätte tjock. Det är samma sak för min andra katt Kulan, men han brukar vara ute lite oftare än Smulan så han är inte lika tjock


Joels lov

                                                   Mitt jul lov

har varit roligt, jag har öppnat paket och kastat snöbollar på grannens (KATT).
Min jul har alltså varit super bra,jag fick en tv 40 tum en klocka och en spelkontrollen och ett hårddisk. På julen har jag spelat på tv:n och kastat snöbollar på grannens (KATT) inte så mycket mer. Jag har tagit en bild när jag är pågår till (SKOLAN). Fast jag har saknat och inte har någonting att göra alltså ett mål fast det är bra att inte använda huvudet🤓(DATASPEL).

                      
                         Av Joel/Jolle melkersson

Mitt jullov 2015

Hejsan!
I den här uppgiften skulle vi ta ett kort under vårt jullov. Bilden skulle representera oss själva och vårt lov. Därför så valde jag att göra ett kollage med bland  annat min häst - Meya.











För mig så innebär jullovet (och andra lov) att tillbringa mycket tid med familjen, släkten och alla djuren - framför allt Hästarna! :)

Meya är en pigg D-ponny som älskar bus, att vara ute i hagen med kompisarna och hoppning (vilket vi båda tycker bäst om!). Vi tillbringar mycket tid tillsammans, men (givetvis) lite extra mycket under julen! :)
De andra bilderna i kollaget föreställer några av våra andra djur samt en liten bild på en form av tradition som vi har. Det är nämligen att under julen göra en speciell "Häst-tårta" till hästarna i stallet (oftast på julafton.) Tårtan består av: Morötter, knäckebröd, äppelbitar och ett hemligt recept! ;) 
Jag kan tala om att det är mycket uppskattad utav dom alla..! :)
                                                         
Men nog om mig och mitt jullov. Hur var ert jullov?
Kanske har ni bakat något pepparkaks-slott eller fått en rolig present som ni blev extra glad för? Hoppas ni hade en toppenledighet! :)


Gott nytt år (lite i efterskott..!) 

 Hälsningar från Elin!