tisdag 22 mars 2016

Utvärdering av När hundarna kommer av Malin, Viktor, Rasmus, Albin,Alexander


Utvärdering för När Hundarna Kommer

1. Det gick hyfsat bra, men vi hade svårt att koncentrera oss på själv uppgiften och vi tror att det blev så för att vi började prata om massa annat hela tiden och det var svårt att släppa det ämnet. Men vi började jobba bättre när vi tog tag i saken och kom in i själva arbetet som t.ex. sista uppgiften vi gjorde tillsammans.

2. Vi valde denna boken för att det verkade som om att den var väldigt spännande och vi trodde att det var hundar i den.
  Tidsplanen fungerade för vissa av oss och vissa ville väldigt gärna läsa ut boken så snabbt som möjligt för att de tyckte att den var bra, så det gick sådär, och kanske för att det är vana vid att läsa (läser böcker ofta) och då kanske de har ett speciellt tempo som de följer.

3. Vi tyckte att uppgiften var lätt  och att vi fick tillräckligt mycket tid att skriva på vår recension. Vi fick också många bra exempel på hur vi skulle skriva vår recension och formelera meningarna på bästa sätt.


4. Det gick bra och vi fick vissa att vilja läsa boken



5.  Blogga om vår helg nån gång, eller om veckan. Man kan titta på en film och sedan göra en recension om den, typ ge tips och betygsätta den.

Utvärdering av bokcirkel- Hungerspelen

Bokcirkel- Hungerspelen

Arbetet i gruppen: Vår planering av hur mycket vi skulle läsa varje vecka gick ganska bra. Eftersom vi tre är bra kompisar så kan vi lätt också stämma av hur det går. Alla hållde sig till planeringen ganska bra fast att det kan vara olika lätt för oss att läsa. Vi planerade upp varje fredag till vilken sida som vi skulle ha läst tills på onsdagen så att vi kunde börja skriva på säcken.
   
Gällande diskussionerna om hur vi ska lägga upp texten har varit ganska lika. I själva skrivandet har mest Olle skrivit men Carl och Erik har också skrivit och kommit med fina idéer om upplägget av texten.




Uppgifterna tyckte vi var lagom lätta, vilket gjorde att vi han med att göra dem tills på fredagen varje vecka.




Bokläsning: Vi valde boken för att vi blivit tipsade av kompisar och föräldrar om boken. Och när vi läste baksidan tyckte vi också att den verkade intressant.




Recension: Vi hann alla han med att göra recensionen i tid, även att det blev lite tajt med tid för vissa. Men vi hann med.



Vi tyckte det var bra att vi fick se andras recensioner för att bli inspirerade. Till exempel på bocktycke.se, vilket vi tror att de flesta blev i klassen.




Vi alla fick med det innehåll som texten skulle ha tyckte vi fast på olika bra sätt kanske, beroende på hur bra man är på att furmulera sig.



Muntlig redovisning: Våra muntliga redovisningar gick bra för alla och vi fick med det som vi ville framföra av boken.




En sämre sak med den muntliga recensionen var att det var väldigt rörigt på genomgångarna om hur mycket tid vi skulle få samt vad Johanna ville skulle vara med i innehållet.


Förslag på uppgifter: En av de uppgifter vi kom på är att alla i klassen skulle kunna skriva ett inlägg om sin hobby/ intresse eftersom det finns många olika intressen i våran klass


Extra tycke om bloggen. Vi i våran grupp hade hellre sett att vi mailade eller lämnade in uppgifterna på lösblad så att vi slipper allt tekniskt krångel med bilder, texter som försvinner etc..


Skrivet av: Olle och Carl 7a











Utvärdering Fulast i världen

Utvärdering i gruppen

Vi tycker att det har gått bra, men alla skulle hjälpa till mer i samtalen. Det gick bra att planera men vi hann inte att få upp blogginläggen i tid varje gång. Samarbetet fungerade ganska bra som sagt skulle alla kunna ha hjälpt till mer och därför blev en del inlägg lite sena. Man hänger ibland inte med i bokens händelser. Boken är väldigt lättläst då det inte är så svåra ord eller många sidor. Det vi tyckte var svårt att hänga med om vad boken handlade om. Vi tyckte också att Siw skulle ha mer mod och våga säga emot  Evelina som tyckte att Simon var ful och töntig och inte alls en sån person som gick att hänga med. Vi tyckte att den muntliga redovisningen gick bra förutom att det blev väldigt nervöst för att då man kan tycka det är lite jobbigt att stå framför grupp.
Vi tycker att det skulle funka att jobba med typ filmrecensioner.



Av:Nova,Tea och Joel


Utvädering hanna mendels chans

Utvärdering av Hanna Mendels chans





Arbetet/samarbetet i våran grupp fungerade bra och vi följde vårt tidsschema som planerat. Vi tyckte att diskussionerna gick jättebra, men vi hann inte riktigt skriva ner allt vi diskuterande om då vi la ner lite för lite tid på skrivandet, vi hade 80 min på oss att skriva ner allt vi diskuterat om.

Uppgifterna var inte så svåra men dem tog lång tid att skriva och diskutera om då vi hade olika åsikter om de olika uppgifterna. Interna och externa konflikter var något som vi tyckte var svårt att förstå och skriva om.

De flesta av oss valde boken på grund av att den utspelade sig under andra världskriget plus att Hanna spelar piano i boken vilket fångade vårat intresse.

Läsningen gick mycket bra även om vissa var sjuka och frånvarande från tillfälle till tillfälle och tidsplanen funkade bra.

Genomgångarna av recensionerna var lite väl långa så att det tog tid från skrivandet och läsandet.


Exemplerna som länkades var jättebra och vi tog hjälp av dem! De var något som var sjukt bra i det hela.
Vi skrev inte så långa utvärderingar då vi ej la så mycket tid på det och tänkte mestadels på att läsa och diskutera. Vår kvalité på texterna var bra men de blev inte så långa, vi använde oss utav svårare ord och fraser vilket medförde till en bra text. Alltså var vår kvalité bättre än vår kvantitet.


Något som var svårare när vi skrev recensionerna var att inte alla gruppmedlemmar deltog i diskuterandet eller skrivadet vilket tog på vår tid och energi också. De medförde så att vi fick negativa tankar.


Den muntliga redovisningen gick superbra även fast vi inte övat på det så mycket! Vi fick med allt vi ville och det blev lagom långa redovisningar så att man orkade lyssna.


Framöver så skulle vi vilja jobba ensamma/ två och två och bestämma egen film att  redovisa om!


/Molly Bella Mikael Trul


Utvärdering - Hungerspelen Trilogi

  • Vi tycker att det har gått bra. Det gick bra att planera, men vissa veckor hann inte alla läsa de sidor de skulle och då kunde de inte delta i diskussionerna. Uppgifterna var bra och vi tycker vi kunde få med alla våra tankar i inläggen dock blev nästan alla inläggen försenade, så vi skulle ha prioriterat skrivningen lite mer än läsningen och istället läst mer hemma


  • Böckerna som vi valde var jättebra och vi är nöjda med bokvalen. Läsningen gick bra, men vissa tyckte att vi skulle få mer tid att läsa.


  • Genomgången av bokrecensionen var bra och vi förstod direkt vad vi skulle göra. Alla i gruppen kollade lite på andra bokrecensioner för att få en inblick av hur de skulle se ut. Vi tyckte att det var svårt att hitta budskapet, men de flesta hittade de tillslut. Det var även svårt att sammanfatta handlingen utan att avslöja för mycket. Men det var lättare att skriva om karaktärerna eftersom författaren skriver så att man kan "lista ut" hur karaktärerna är utan att ge en massa personbeskrivningar.
  • Vi tyckte den muntliga redovisningen gick bättre än väntat, men visa av oss glömde att säga lite av de vi skulle säga. Det var kul att redovisa muntligt och att diskutera boken i gruppen.
  • Vi tycker att det skulle vara roligt att skriva om vårt påsklov!

Av: Tuva, Tove och Tilda