torsdag 10 mars 2016

När hundarna kommer,Albin

När Hundarna Kommer
Jag har läst boken När Hundarna Kommer. När jag fick reda på vilka böcker som vi fick välja på så var det ingen som lockade. Men jag valde tillslut När Hundarna Kommer för att rubriken lät väldigt spännande.


Titel: När Hundarna Kommer
Författare: Jessica Schiefauer
Illustratör: Fredrika Siwe
Sidantal: 298
Utgivningsår: 2015


Handling: Boken handlar ett mord där två killar mördar en annan pojke som dem trodde va homosexuell till döds och två unga par som älskar varandra bakom sans och vett. Och en familj som består av Isak, Anton, Mamma och Pappa. Anton som är Isaks bror börjar hänga med fel sorts människor. Och det leder till att han börjar göra dumma saker och sätter då  sin familj i en väldigt svår situation. För det Anton gör blir folk jättearga och sätter stängsel runt deras hus och krossar deras bilrutor. Och Anton hamnar i fängelse för det han gjort och hans föräldrar är jätteledsna och deprimerade över detta.


Varning spoiler: Det var Anton och en annan kille som misshandlade Sim








on till döds. Anton hamnar sedan i fängelse och där blir han slagen i huvudet av några andra på fängelset och hamnar sedan i koma.
Tycke: Jag har läst boken När Hundarna Kommer och jag tycker att boken var bra. För att i början visste man inte vem som var mördaren eller vem det var som skulle bli mördad och det var så många misstänkta och Isaks bror Anton hängde bara med konstiga människor som bra drack och slogs hela tiden och Anton var nog den som blev slagen mest så man trodde hela tiden att det var han som skulle bli mördad. Efter mordet hade skett så blev den väldigt tjatig och tråkig för att resten av boken handlade den bara om Isaks och hans tjej Esters förhållande och dem bara bråkade hela tiden.
Jag tycker att den här boken får 5 av 10 stjärnor.


Karaktärer
Isak: Är storebror till Anton och är ihop med Ester
Anton: Är Isaks lillebror och håller på med fel saker och hänger med fel människor och dricker mycket.
Ester: Är ihop med Isak och är älskar honom överdrivet mycket.
Viktoria: Är Esters bästa kompis och är ihop med en kille som heter Nicke och hon är lite av ett kontrollfreak.




1 kommentar:

  1. Man får bra kolla på hur det är att läsa boken, enligt dig och vad du tycker.
    Du måste tänka på att skilja mellan talspråk och skriftspråk tex va-var.
    /Johanna

    SvaraRadera