fredag 11 mars 2016

Som om hösten kom på sommaren recension


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgCavEO2yvz_hPITfvgjcPt-2ND7UV29_xVJIKlHefd9RtSezD5gV4iUkn9YAHrDlFV2Dxz1bq420KoHu_2F0FgM5B92Ft_CqpIh0BrtiE2NCWMc4A3bzPv9tnSrWvkj2asS-H0qjxAfpo/s1600/som-om-hosten-kom-pa-sommaren.jpgTitel: Som om hösten kom på sommaren

Författare: Jan Henrik Nielsen

Sidantal: 284

 

 

Handling

Nanna, Fride och deras pappa lever i en bunker för att en sjukdom har brutit ut där dom lever. Men pappan blir sjuk av sjukdomen och maten håller på att ta slut så då måste Nanna och Fride gå ut och leta efter mat och medicin till deras pappa.

Det närmaste stället där det finns medicin och mat är i stan där dom tror att det är övergivet.

 Temat var ungefär en form av en apokalyps bok. Bud skapet är runt överlevnad. Min bild av karaktärerna. Nanna är mogen ibland försiktigt när det är tight, hon bryr sig mycket om sin familj och väldig nyfiken ibland. Fride är som en 6 årig flicka nyfiken lyssnar inte så mycket, bra fantasi och fjantig.

SPOILER ALERT!!!!!

(När dom kommer till stan möter dom en pojke vid namn av Fågel som överlever i stan från folk som kallar sig skuggorna.

Fågel: envis, bryr sig mycket och hemlighets full)

Perspektiv. Boken är en form aven liten berättare bok och jag bok.

Mina tankar om boken

När jag först läste boken var den lite tråkigt i början men mera man kommer in i storyn så blir det spännande och spännande. Jag blev förbluffad när pappan blev sjuk och döttrarna ska gå ut i en värld där det inte finns typ någon människa kvar. Ibland blev det spännande och ibland blev det förvirrande och lite mera berättareröst. Språket var inte fult det var ju normalt språk och under resan mötte dom personer som var snälla och elaka. När jag tänker på den här boken känns det som en zombies apokalyps fast inga zombies bara sjukdomen överallt.

Omdöme

6 & 10

1 kommentar:

  1. Menar du 6 av 10?:)

    I övrigt fungerar din text som en recension. Man får en bild av din läsning och du lägger upp texten på ett fungerande sätt.
    /Johanna

    SvaraRadera