fredag 11 mars 2016

Hungerspelen

                   Bästa boken jag någonsin läst!

                             

                                       Kommer du kunna sluta läsa?


Handling: Hugerspelen handlar om Katniss som frivilligt anmält sig till hungerspelen för att skydda sin syster och tar hennes systers plats. Peeta blir vald som den manliga spelar in hunger spelen och man får följa deras väg till arenan och inne i arena där det går ut på att döda varandra men ju längre tiden går ju starkare band knyter Katniss och Peeta. Kommer hon klara att döda Peeta om det behövs?




Bra att veta:     Titel: Hungerspelen 1
                         Serie: Hungerspelen
                         Författare: Suzanne Collins
                         Sider: 304

 
Omdöme: När vi skulle välja bok valde ja hungerspelen för att mina kompisar har sett filmen och berättade att det var väldigt spännande och det var den spänningen jag ville ha. Och det var verkligen värkligen mycket spännande och ju längre man kom i boken ju mer spännande blev det och man kände att det nästan aldrig finns en tråkig stund i boken och det gör Hungerspelen väldigt beroendeframkallande och det var väldigt ofta svårt att sluta läsa och blev ibland flera timmar efter när man borde gått och lagt sig på grund av att den alltid var lika bra. Och det är därför boken är så himla bra enligt mig.




Karaktärerna är väldigt misstänksamma mot andra människor och vill inte dela med sig till varandra och ser gärna till att inte få några kompisar för att de vet inte om kompisen går att lita. Jag tror att det är svår att lita på andra för de lever i ett ganska fattigt samhälle där man får göra sitt bästa själv för att inte svälta ihjäl. Och när de kommer in på arena blir det värre för där vill de andra döda en.
Men det finns visa som de litar på och de är oftas de närmaste eller dem som gjort intryck på något sätt antingen genom att vara snälla eller att de tycker synd om någon.





Genren är Dystropi och betyder dyster framtid men det känns mer som den handlar om medeltiden och framtiden samtidigt för de håller på att byta massa saker men på andra sidan finns det massa höghastighets tåg och andra framtida saker. Men med mycket aktion med och enligt mig är en riktigt bra genren. Boken är en ganska typisk ungdomsbok med mycket drama, kärlek och huvudkaraktärerna är ungdomar.




Jag tyckte boken var ganska lätt att läsa och det var bra flyt i texten men det fanns vissa ord som var svåra att förstå och visa händelser fick an ibland läsa två gånger för att förstå. Men är väldigt lätt och har bra flyt överlag.


Den händelsen i boken som är mest minnes värd är i slutet och gör avslutningen lite annorlunda men jag kan säja detta utan att avslöja för mycket och det är att Katniss, Peeta och regimen hamnar i ett slags bråk som kommer att förändra Katniss och Peetas liv...


Boken är en väldigt bra bok men det som drar ner är att det finns vissa svåra och konstiga ord och de ställen man ofta behövde läsa flera gånger på så jag ger boken 9/10



Bildresultat för 9/10






    Av: Erik

















1 kommentar:

  1. Många egna tankar om boken vilket gör att man får en tydlig bild av hur det är att läsa den. Bra! Du lägger upp din text så att den fungerar bra. Du tappar en del ord och bokstäver ibland och skriver vid några ställen med lite väl långa meningar.

    SvaraRadera