lördag 6 februari 2016

Förr eller senare exploderar jag v.2

Förr eller senare exploderar jag

Huvudpersonerna i boken är Hazel Grace och Augustus Waters. Birollerna är Hazels mamma och pappa samt hennes kompis Isaac. Hazel har lungcancer och måsta ha med sig en CPAP var hon än går. Augustus har haft cancer i sitt ena ben och har nu ett protes ben, vilket betyder att han har amputerat bort sitt ena ben. Isaac har haft cancer i sina ögon men har han fått dem bort opererade, och är nu blind. 

Hazel älskar att läsa och hennes favoritbok är skriven av Peter Von Houten, som är hennes favoritförfattare. Boken handlade om en person som hade cancer, Boken slutade konstigt och ingen utom Peter vet hur det slutar. Då bestämmer sig Augustus och Hazel att försöka få kontakt med honom. Dem får en inbjudan att träffa honom personligen och förklara hur boken slutar. Peter bor i Amsterdam och det är ungefär en 8 timmars resa med plan dit. Spoilers Alert:
Hazel vet dock inte om hon får åka till Amsterdam.
Men hon fick :).


Spoilers Alerts avslutads.



fredag 5 februari 2016

När Hundarna kommer Läslog 2

När Hundarna Kommer

Huvudpersoner o  Handling

Nu har vi läst sida 65-173 och vi tycker att bocken är helt okej kanske lite mycket fula ord och sånt men det får man leva med.
Det handlar mest om Ester och Isaks Relation i början. De har det lite svårt för Isak börjar tröttna på Ester.

Ester: har blont hår, är Isaks flickvän och gillar att ha samlag med Isak och är tänd nästan hela tiden , hon gillar också att bada naken , hennes bästa vän är Veronica och hon är beroende av ha kontroll över allt.


Isak: Han har ljust hår och linser, Han är ihop med ester och han älskar henne. Han gillar att tälta och fiska och bada naken, han är storebror till Anton som senare i boken blir en huvudroll.


Anton: Han har långt brunt hår och umgås med dumma idiotiska och kriminella människor. Anton är Isaks lillebror.


Alla är i tonåren 15-20


Andra roller



Veronica: Hon är  populär och snygg o sexig och hon har stora bröst och killar älskar henne och alla vill vara tillsammans  med henne. Hon röker också och blir tillsammans med en kille som heter Nicke i boken, hon är även Esters bästa vän.




Nicke: Det finns inte så mycket att säga om honom men han är Veronicas pojkvän i boken och han röker.



Hungerspelen Trilogi - Logg 2

   Vi tycker att allt som vi har läst hittills har varit bra. Denna veckan har vi läst s.237-s.112 i andra boken (Fatta Eld). Nu tänkte vi skriva lite om några olika karaktärer som har fångat våran uppmärksamhet

                                                     Karaktärerna

Katniss Everdeen: Katniss är huvudpersonen i Hungerspelen. Hon är en modig och osjälvisk person. Hon gjorde en mycket modig och osjälvisk sak när hon anmälde sig som frivillig istället för sin syster Prim vid uttagningarna, när hon går till ymnighetshornet för att hämta Peetas medicin eller när hon ska äta de giftiga bären för att visa att regeringen inte ägde henne. Hon har även en del negativa sidor som att hon är väldigt reserverad, har svårt att lita på andra och att hon inte visar sina känslor som när hon precis har kommit till träningslägret och är väldigt reserverad mot alla, när hon gör sin första intervju och är helt "känslolös". Anledningen till att hon har svårt att lita på folk är för hon har blivit förråd av folk som hon har litat på.  Hon är mycket trogen till sin syster, men hon känner sig sviken av sin mamma eftersom hon gick in i en depression när Katniss och Prims pappa   dog. Vi tycker hon liknar "Tris" i Divergent väldigt mycket.

Peeta Mellark: Peeta är den manliga tributen från distrikt 12. Han är bagerens son, och han har alltid haft mat på bordet till skillnad från många andra som kommer ifrån distrikt 12. Peeta är snäll och charmig, till exempel gör han en helt fantastiskt och charmig intervju vid träningslägret så han får hela huvudstaden att älska honom. Han är olyckligt kär i Katniss och när Katniss blev uttagen till Hungerspelen blev han väldigt ledsen eftersom om han vinner så kommer Katniss ändå att vara död. Eftersom Peeta aldrig har haft det riktigt "svårt" i livet (med att t.ex. skaffa mat) och därför har han det svårt att överleva i Hungerspelen. När han får reda på att (spoiler) Katniss inte tycker om honom lika mycket som hon tycker om Gale blir han förkrossad. Han trodde att Katniss verkligen tyckte om honom, men Katniss spelade bara förälskad för att Haymitch (deras "mentor") ville det.Vi tycker han är lite lik Jack från filmen Titanic i med att han är så charmig och olyckligt förälskad.

Här var två av våra favoritkaraktärer. Vi kan inte riktigt känna igen oss i deras problem, men vi tror att många andra kan t.ex. det här med olycklig kärlek.

Av: Tove och Tuva

upp. 2 bok cirkel

Upp.2 Läs logg 2
Huvudkaraktärerna
Fride: Liten, nyfiken, ung, påhittig, mycket tro och lite rädd. Hur vi upplevde Fride lite jobbig i början men det brukar barn tjejer vara men senare är hon nästan detsamma fast hon lyssnar lite mera nu.
Nanna: vuxen, mogen, försiktig och också lite rädd. Hur jag upplevde nanna, som en vanlig tjej i början men senare blev hon mera vuxen och väldig försiktig.
Bipersoner
Okänd person: mystisk, snäll, envis, ledsen, omtänksam.
Trym o Alma: vänliga, omtänksamma, jag upp levde de som ett typiskt gammalt par mäniskor som tänker alltid på den som kommer och hälsar på och är trevliga mot alla som liten o stor.  
Pappa: han skyddade sina barn som en pappa ska göra
Lite spoilers varning

Pappan blir infekterad av sjukdomen maten tar slut och då måste Fride och Nanna ge sig ut efter mat och medicin.

Bokcirkel 2

Karaktärer i boken

Vi tänkte idag diskuter och skriva ner olika karaktärer i boken,

alla karaktärer är väldigt olika i boken.


Hanna: Huvudersonen i boken är Hanna, Hanna är en femtonårig judinna och hon och hennes familj bestående av systern Erika och hennes mamma och pappa som blir skickade till koncentrationslägret Auschwitz. Hanna älskar att spela piano och är begåvad på det. Hon är väldigt gamaldax i sättet som hon beter sig på genom att hon tar väldigt mycket ansvar och hon skulle va den "duktiga flickan".
Hanna tar väldigt mycket ansvar för hennes mamma och hennes storasyster Erika. Detta pga av att  Hanna har mycket mer tillgång till mat och finare/bättre kläder. Hanna beskrevs mycket i boken när det gäller känslor och tankar som hon tänker.


Erika: Hannas syster Erika tycker vi är intressant när hon är lite trotsig och våghalsig och trots stränga soldater, t.ex när hon tog med kameran på väg till Auschwitz trots att hon som jude inte är tillåten att ta med den för då kan hon bli skjuten.
Hon som person vill inte se att folk ser henne ledsen eller rädd, hon ska alltid vara stark inför andra människor oavsett sin syster som en okänd person.
Erika beskrivs inte så jättemycket i boken då on håller sina tankar mycket för sig själv.


av Mikael , Molly , Bella,  Érika  & Elin

Hunger spelen

                                Hungerspelen uppg 2

Vi har läst sidorna 75-150 denna veckan (2016-02-1-5) i Hungerspelen. I detta inlägget har vi tänkt att berätta om karaktärerna i boken



Huvudpersonen i boken är Katniss som är sexton år. Hon är en ganska blyg och misstänksam person och det beror på att hon har litat på folk som har förrått henne. Men hon blir mer misstänksam när hon kommer till huvudstaden och träffar de andra spelarna som ska delta i Hungerspelen, för hon vill inte knyta några band med de andra spelarna så att hon kan bli förrådd av dem också när spelen börjar. En av Katniss största egenskaper är att hon kan skjuta pilbåge väldigt bra tack vare sin pappa som har lärt henne att bli en av dem bästa skyttarna i distrikt tolv. Det har hjälpt henne till att dels vara en bra jägare som kan försörja sin familj med mat och hon kan även använda sin prickskyttefärdighet i Hungerspelen.



Kattnis bästa kompis är Gale. Han är arton år och kommer också från distrikt tolv. Gale och Kattnis brukar jaga varje dag efter skolan för att kunna försörja sina familjer tillsammans. Gale har lärt Kattnis att göra bra snaror så att de båda kan få tag i kaniner.



Peeata blev vald som den manlige spelaren till Hungerspelen från distrikt tolv. Två av hans största egenskaper är att han är väldigt stark och är bra på att kasta kniv. Peeata var son till bagaren i distriktet. Hans pappa brukade byteshandla med Kattnis i smyg för sin fru eftersom frun inte tycker om barn. Peetas mamma hatade därför Peeta och brukade därför slå honom. Han har många olika sidor som han döljer. Bland annat;
(Markera för att läsa) När spelen börjar sår han ihop sig med ett gäng från   distikt 1,2 och 4 som kallas för kariäristerna. Det kallas de för att de har anmält sig friviligt till spelen. Dessa människor anses vara elak och smått konstiga av andra distrikt eftersom de anser att hungerspelen är någoting roligt medans andra distrikt ser hungerspelen som sorligt och slöseri med liv.




Ingen av oss känner ingen sig i varken personerna eller situationerna. Eftersom de lever och bor helt annorlunda än oss.  



Skrivet av: Olle, Carl pedal och Erik 7A