fredag 5 februari 2016

Bokcirkel 2

Karaktärer i boken

Vi tänkte idag diskuter och skriva ner olika karaktärer i boken,

alla karaktärer är väldigt olika i boken.


Hanna: Huvudersonen i boken är Hanna, Hanna är en femtonårig judinna och hon och hennes familj bestående av systern Erika och hennes mamma och pappa som blir skickade till koncentrationslägret Auschwitz. Hanna älskar att spela piano och är begåvad på det. Hon är väldigt gamaldax i sättet som hon beter sig på genom att hon tar väldigt mycket ansvar och hon skulle va den "duktiga flickan".
Hanna tar väldigt mycket ansvar för hennes mamma och hennes storasyster Erika. Detta pga av att  Hanna har mycket mer tillgång till mat och finare/bättre kläder. Hanna beskrevs mycket i boken när det gäller känslor och tankar som hon tänker.


Erika: Hannas syster Erika tycker vi är intressant när hon är lite trotsig och våghalsig och trots stränga soldater, t.ex när hon tog med kameran på väg till Auschwitz trots att hon som jude inte är tillåten att ta med den för då kan hon bli skjuten.
Hon som person vill inte se att folk ser henne ledsen eller rädd, hon ska alltid vara stark inför andra människor oavsett sin syster som en okänd person.
Erika beskrivs inte så jättemycket i boken då on håller sina tankar mycket för sig själv.


av Mikael , Molly , Bella,  Érika  & Elin

1 kommentar:

  1. Bra skrivet! Vad hade ni själva för tankar kring karaktärerna? Vad det något ni diskuterade? Kan man känna igen karaktärstypen ifrån andra sammanhang?
    /Johanna

    SvaraRadera