fredag 29 januari 2016

Hanna Mendels chans 1



Bokcirkel nr1


Titel: Hanna Menders chans (svenska)


          The wrong boy (engelska)


 


Författare: Suzy Zail


 


Förlag: Berghs


 


Utgavelse datum:  2014 (Sverige)


                                 2012 (England)


 


Vad avgjorde ert val av bok?


Vi valde denna bok på grund av att vi tycker att de är intressant om andra världskriget och så tyckte vi att boken lät intressant.


 


 


Vad har du för tanke om titeln?


 


Titeln är inte så lockande om vi inte hade sett omslaget på boken, men vi fattar en del utav titeln


på så sett att hon heter Hanna Menders!!


 


 


Vad har ni för tankar om omslaget?


 


Omslaget är väldigt ingripande och har ett fint filter. Hanna är väldigt fin och bär en fin klänning, dock så är inte bakrunden så fin med elstängslen..


Omslaget och boken har ett bra sammanband, man förstår omslaget om man har läst boken…


 


Fastnar du för boken om du läser inledningen?


Vi fastnade för boken när vi läste inledningen och ville fortsätta med att läsa boken. Man får uppfattningen utav att de är soldater som kommer för att meddela att de ska samla alla judar klockan 8 vid Synagogan.


Man kommer direkt till handlingen i början men under handlingens gång så får man en bättre beskrivning ut av personerna i boken.


 


 


Hur lång ska en indelning vara enligt er?


 


Vi tycker att en indelning ska vara lagom lång så att man inte tappar intresset ifall den är för lång och inte va för kort så att man inte blir intresserad.


 


Tror du ofta att du vet vad som kommer ända i boken härnäst?


 


http://www.minabibliotek.se/Gemensamt/Bilder/Bilder/df3cc188-c10d-43c1-94f3-3ce88464e71c.jpgJa, vi känner så väldigt ofta och då vill man fortsätta att läsa och blir mer intresserad av boken!!


 


 


 Av: Molly,Isabella,Erica,Elin och Mikael t


 

Som om Hösten kom på sommaren


Som om Hösten kom på sommaren.

Av: Jan Henrik Nielsen.

Förlag: Opal AB Bromma.

Gavs ut: 2013

Vårt val av boken är när vi läste baksidan och när Johanna berättade om boken.

Titeln var lite frågande var för hösten kommer på sommaren. Det var därför alla vi ville läsa den. Bokomslagen det ser ut som det har varit krig på bilden.



Det börjad väldigt konstigt för att de var i bunkern för ingen anledning. Läs den här boken om du tycker om under gång av jordens liv och mänsklighet. Den är rätt så trög i starten. Men man börjar förstå vid 50 sidor in i boken. Men läs dit en då för det är bra.


Läslogg uppgift 2

Här kommer logguppgift nr 2 



I denna logg ska du skriva speciellt om karaktärerna i boken. Det kan vara både huvud- och bipersoner, vem som helst som ni tycker är intressant. Huvudpersonen är naturligtvis intressant att skriva om eftersom han eller hon är central för bokens handling, men det kan också dyka upp andra personer som du hellre skriver mer om.

Alltså, skriv om en eller ett par av karaktärerna. Skriv om hur de presenteras, hur ni uppfattar dem, deras relationer till andra och hur de beter sig. Vad är personens "roll" i boken. Kan man känna igen deras personlighet eller situation? Både beskriv personerna och hur du/ni upplever dem. Jämför gärna med karaktärer från andra böcker/filmer/spel.



Precis som i förra inlägget ska ni skriva utförligt, samt ta med det viktigaste i era diskussioner. Tänk på att ni inte behöver vara överens! Publicera inte förrän ni är riktigt nöjda med både innehåll och språk. 

/Johanna


Tips 1: (markera för att läsa)
Om man inte vill spoila kan man göra texten osynlig såhär!



Tips 2: Många av er behöver bli bättre på att utveckla sina resonemang. Här kommer bra tips på hur man gör och vad det är -


Hungerspelen Trilogi - Logg 1




Titel: Hungerspelen, Fatta Eld och Revolt

Orginaltitel: The Hunger Games, Catching Fire, Mockingjay

Författare: Suzanne Collins

Svenskt förlag: Bonnier Carlsen

Engelskt förlag: Scholastic Corporation

Utgivningsdatum: The Hunger Games, 2008,  Catching Fire, 2009, Mockingjay, 2010

Svenskt utgivningsdatum: Hungerspelen, 2008, Fatta Eld, 2009, Revolt, 2010



  • Vad avgjorde ditt val om bok? Vi hade hört att böckerna skulle vara bra och vi har även sett filmerna och dem tyckte vi var bra, så vi ville läsa böckerna.
  • Har du någon tanke om titeln? Vi tycker att titlarna låter bättre på engelska, men annars är dem bra och passande.
  • Vad är ditt intryck av bokomslaget? Vi tycker dem ser väldigt passande ut med mycket eld och broschen med en härmskrika. Man blir sugen på att börja läsa. Det andra omslaget är också passande och mystiskt vilket gör att man vill börja läsa direkt. 
  • Vad tycker ni om inledningen? Historien börjar direkt, man får ingen direkt inledning (personbeskrivningar, miljöbeskrivningar o.s.v.), utan alla beskrivningar kommer efter hand när man läser. Vi tycker det är bra för det blir mer spännande att läsa och man vill veta mer. I de flesta andra böcker vi har läst börjar boken med att beskriva huvudpersonen, miljön och andra personer, men i denna boken börjar historien direkt.  
  • Får du några föraningar om vad som ska hända näst? Vi tror att Katniss vinner Hungerspelen, för att hon har redan kommit så långt. Sedan är hon huvudpersonen också så det skulle vara konstigt om hon dog i första boken.
Denna veckan har vi läst till kapitel 22 (237 sidor)

Av: Tuva, Tove och Tilda
    

Fulast i världen

Författare : Ingrid Olsson

Förlag: rabén & sjögren

Utg.datum : 2013 -08-12

Antal sidor :217 sidor

Vi valde boken eftersom den påminde om böckerna vi brukar läsa och vi gillar även författarens sätt att skriva.

Vi tror att titeln beskriver att Simon vill glömma det som hände på campingen och att dom flesta  i klassen tycker att Simon är ful.

Vi tror att omslaget beror på att Simon gillar att simma , det är därför det är en pool som omslag ,Och att händerna är Simons och Siws händer från när dem satt tillsammans vid bryggan på campingen.

Intrycket vi får av Simon i början av boken är att Simon fortfarande har känslor för Siw men  hon gillar inte honom tillbaka.

Vi tycker att man kommer direkt in i handlingen men ändå får personbeskrivning i början av boken ,men vi tycker att man måste läsa mer av boken för att förstå mer av handlingen. vi tycker också att man får reda på mer om dom andra personerna i boken.
Vi upplever att inledningen är lite blandad med handlingen , något vi tycker är ganska bra fast vi skulle vilja att inledningen vart lite längre och inte kom direkt in i handlingen.

Man får inte någon förvarning om vad som ska hända här näst i boken.

Vi läste 54 sidor denna veckan.


Av: Nova , Tea och Joel

torsdag 28 januari 2016

NÄR HUNDARNA KOMMER

Titel: När hundarna kommer
Författare: Jessica Schiefauer
Genre: Skönlitteratur
Utgivningsår: 2015 i Sverige
Förlag: Bonnier Carlsen


Vi började läsa denna bok fredag v.3
Vi tyckte den lät spännande och tänkte prova på något nytt som vi inte brukar läsa, och det var att den handlade om mord och att den hade  titeln "när hundarna kommer" som fick våran uppmärksamhet.
Boken handlar om två personer som älskar varandra och samtidigt om en pojke som misshandlas till döds på en strand.
Av Malin, Albin, Alexander, Rasmus,Viktor




Förr Eller Senare Exploderar Jag

Förr eller senare exploderar jag

Förr eller senare exploderar jag är en amerikans ungdoms bok gjord av John Green och översatt till svenska av Ylva Stålmarck.

I Amerika publicerades den ut 01-03-2013 och i Sverige 09-16-2013. I Amerika var det bokförlaget Penguin Books Ltd som publicerade boken, men i Sverige var det Månpocket som publicerade den.

I den svenska boken finns det 307 sidor och i den amerikanska finns det 336 sidor.


Titeln var inte riktigt det som fångade vår uppmärksamhet och fick oss att välja boken.


Det första kapitlet berättar om Hazel och om hur hon har kämpat igenom cancer och nu måste leva med det. Hon berättar också om stödgruppen hon är med i, som träffas en gång i veckan.

onsdag 27 januari 2016

Hunger games/ Hungerspelen 


   Vi har valt att läsa Hungerspelen. Denna veckan(2016-01-22-29) har vi läst sidorna 1-75.


   Hungerspelen är en ungdoms och vuxen-bok som kom ut 2008. Då hade den bara ett förlag men när den börjades säljas stort tillverkade man flera böcker men i olika förlag för att kunna locka till sig andra typer av läsare.


   Boken heter Hungerspelen för att det är ett slags spel i boken som heter hungerspelen. Det tror vi att det heter för att de som är med i Hungerspelen lider av mycket hunger. Utan att veta nånting om vad boken handlar om så tycker vi att titeln verkar intressant eftersom det låter som en tävling.

  
  Vi valde att läsa boken för att vi set filmen och ville veta om boken är bättre. Och för att vi blivit tipsade av föräldrar och kompisar.     

  Vi tycker inledningen är bra och ger oss förståelse om vad som ska hända senare i boken, men kanske är inledningen lite för lång.
Skrivet av: Olle 7A