fredag 29 januari 2016

Hungerspelen Trilogi - Logg 1




Titel: Hungerspelen, Fatta Eld och Revolt

Orginaltitel: The Hunger Games, Catching Fire, Mockingjay

Författare: Suzanne Collins

Svenskt förlag: Bonnier Carlsen

Engelskt förlag: Scholastic Corporation

Utgivningsdatum: The Hunger Games, 2008,  Catching Fire, 2009, Mockingjay, 2010

Svenskt utgivningsdatum: Hungerspelen, 2008, Fatta Eld, 2009, Revolt, 2010



  • Vad avgjorde ditt val om bok? Vi hade hört att böckerna skulle vara bra och vi har även sett filmerna och dem tyckte vi var bra, så vi ville läsa böckerna.
  • Har du någon tanke om titeln? Vi tycker att titlarna låter bättre på engelska, men annars är dem bra och passande.
  • Vad är ditt intryck av bokomslaget? Vi tycker dem ser väldigt passande ut med mycket eld och broschen med en härmskrika. Man blir sugen på att börja läsa. Det andra omslaget är också passande och mystiskt vilket gör att man vill börja läsa direkt. 
  • Vad tycker ni om inledningen? Historien börjar direkt, man får ingen direkt inledning (personbeskrivningar, miljöbeskrivningar o.s.v.), utan alla beskrivningar kommer efter hand när man läser. Vi tycker det är bra för det blir mer spännande att läsa och man vill veta mer. I de flesta andra böcker vi har läst börjar boken med att beskriva huvudpersonen, miljön och andra personer, men i denna boken börjar historien direkt.  
  • Får du några föraningar om vad som ska hända näst? Vi tror att Katniss vinner Hungerspelen, för att hon har redan kommit så långt. Sedan är hon huvudpersonen också så det skulle vara konstigt om hon dog i första boken.
Denna veckan har vi läst till kapitel 22 (237 sidor)

Av: Tuva, Tove och Tilda
    

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar