fredag 5 februari 2016

Hunger spelen

                                Hungerspelen uppg 2

Vi har läst sidorna 75-150 denna veckan (2016-02-1-5) i Hungerspelen. I detta inlägget har vi tänkt att berätta om karaktärerna i boken



Huvudpersonen i boken är Katniss som är sexton år. Hon är en ganska blyg och misstänksam person och det beror på att hon har litat på folk som har förrått henne. Men hon blir mer misstänksam när hon kommer till huvudstaden och träffar de andra spelarna som ska delta i Hungerspelen, för hon vill inte knyta några band med de andra spelarna så att hon kan bli förrådd av dem också när spelen börjar. En av Katniss största egenskaper är att hon kan skjuta pilbåge väldigt bra tack vare sin pappa som har lärt henne att bli en av dem bästa skyttarna i distrikt tolv. Det har hjälpt henne till att dels vara en bra jägare som kan försörja sin familj med mat och hon kan även använda sin prickskyttefärdighet i Hungerspelen.



Kattnis bästa kompis är Gale. Han är arton år och kommer också från distrikt tolv. Gale och Kattnis brukar jaga varje dag efter skolan för att kunna försörja sina familjer tillsammans. Gale har lärt Kattnis att göra bra snaror så att de båda kan få tag i kaniner.



Peeata blev vald som den manlige spelaren till Hungerspelen från distrikt tolv. Två av hans största egenskaper är att han är väldigt stark och är bra på att kasta kniv. Peeata var son till bagaren i distriktet. Hans pappa brukade byteshandla med Kattnis i smyg för sin fru eftersom frun inte tycker om barn. Peetas mamma hatade därför Peeta och brukade därför slå honom. Han har många olika sidor som han döljer. Bland annat;
(Markera för att läsa) När spelen börjar sår han ihop sig med ett gäng från   distikt 1,2 och 4 som kallas för kariäristerna. Det kallas de för att de har anmält sig friviligt till spelen. Dessa människor anses vara elak och smått konstiga av andra distrikt eftersom de anser att hungerspelen är någoting roligt medans andra distrikt ser hungerspelen som sorligt och slöseri med liv.




Ingen av oss känner ingen sig i varken personerna eller situationerna. Eftersom de lever och bor helt annorlunda än oss.  



Skrivet av: Olle, Carl pedal och Erik 7A

1 kommentar:

  1. Bra skrivet om karaktärerna. Har ni svarat på alla saker i instruktionen? Vad tycker ni om dessa karaktärstyper? Är Katniss en "typisk hjälte" om ni jämför med tex "hjälten" från den grekiska mytologin, som vi ju har tittat på tidigare i år?
    /Johanna

    SvaraRadera