tisdag 22 mars 2016

Utvärdering av bokcirkel- Hungerspelen

Bokcirkel- Hungerspelen

Arbetet i gruppen: Vår planering av hur mycket vi skulle läsa varje vecka gick ganska bra. Eftersom vi tre är bra kompisar så kan vi lätt också stämma av hur det går. Alla hållde sig till planeringen ganska bra fast att det kan vara olika lätt för oss att läsa. Vi planerade upp varje fredag till vilken sida som vi skulle ha läst tills på onsdagen så att vi kunde börja skriva på säcken.
   
Gällande diskussionerna om hur vi ska lägga upp texten har varit ganska lika. I själva skrivandet har mest Olle skrivit men Carl och Erik har också skrivit och kommit med fina idéer om upplägget av texten.




Uppgifterna tyckte vi var lagom lätta, vilket gjorde att vi han med att göra dem tills på fredagen varje vecka.




Bokläsning: Vi valde boken för att vi blivit tipsade av kompisar och föräldrar om boken. Och när vi läste baksidan tyckte vi också att den verkade intressant.




Recension: Vi hann alla han med att göra recensionen i tid, även att det blev lite tajt med tid för vissa. Men vi hann med.



Vi tyckte det var bra att vi fick se andras recensioner för att bli inspirerade. Till exempel på bocktycke.se, vilket vi tror att de flesta blev i klassen.




Vi alla fick med det innehåll som texten skulle ha tyckte vi fast på olika bra sätt kanske, beroende på hur bra man är på att furmulera sig.



Muntlig redovisning: Våra muntliga redovisningar gick bra för alla och vi fick med det som vi ville framföra av boken.




En sämre sak med den muntliga recensionen var att det var väldigt rörigt på genomgångarna om hur mycket tid vi skulle få samt vad Johanna ville skulle vara med i innehållet.


Förslag på uppgifter: En av de uppgifter vi kom på är att alla i klassen skulle kunna skriva ett inlägg om sin hobby/ intresse eftersom det finns många olika intressen i våran klass


Extra tycke om bloggen. Vi i våran grupp hade hellre sett att vi mailade eller lämnade in uppgifterna på lösblad så att vi slipper allt tekniskt krångel med bilder, texter som försvinner etc..


Skrivet av: Olle och Carl 7a











1 kommentar:

  1. Kul att ni tycker att det mesta har fungerat bra. Ni kommer att få lämna in/redovisa på mer traditionellt sätt framöver också. Bra att ni skriver det som har fungerat mindre bra också!
    Bra idé till fortsatt arbete.
    /Johanna

    SvaraRadera