onsdag 16 mars 2016

Fulast i världen bokrecension Nova

                                                Fulast i världen





                                

Titel: Fulast i världen

Författare: Ingrid Olsson

Antal sidor: 216

Utgivningsår: 2013-08-12

Förlag: Rabén och Sjöberg

    

  Handling

Siw och Simon träffas på en camping under sommarlovet och blir kära i varandra, men kontakten tar slut efter semestern. Första dagen i 9:an kan Siw knappt tro sina ögon för Simon, killen från campingen har börjat i hennes klass, men innan hon hinner gå fram till honom säger Siws kompis Evelina att han är ful och konstig.Evelina är den populära tjejen i klassen och eftersom Siw lätt faller för grupptrycket, därför vågar hon inte säga något till Simon och följer Evelinas ord.
Simon gör allt för att glömma Siw, fast tankarna om henne kommer tillbaks.

Budskapet i boken tycker jag är att våga göra det man själv vill och inte bara följa grupptrycket.

                                             Karaktärer

Siw är en av huvudkaraktärerna i boken och jag tycker att hon lite feg eftersom hon inte vågar vara med Simon, bara för att Evelina inte gillar honom. Och att hon ljuger om att hon ska jobba eller låtsas vara sjuk bara för att hon inte har lust att följa med, det tycker jag är fegt. Jag tycker även att hon kan vara lite elak mot Simon när hon bara lämnar honom efter att hon var jättesnäll mot honam första dagen. Hon kan även vara lite snäll då hon alltid bryr sig om andra. Siw faller också lätt för grupptrycket.



Simon är blyg då han inte vågar säga till när folk bara pratar dumt om honom bakom hans rygg, och att han inte vågar säga till Siw när hon bara kör med honom. Han är även omtänksam då han får dåligt samvete när han inte kunde komma då han lovade när han lovade Siw att träffas. Simon är ganska utanför , då hans ända kompis är Daniel.



Evelina är en typiskt populär och bortskämd tjej som ofta bryr sig om sig själv då hon ofta pratar om sig själv. Hon kan även vara väldigt snäll då hon alltid lånar ut sina kläder till Siw och sina andra kompisar på fester. Fast hon är dum då hon lovar att ringa men aldrig gör det.


Daniel är en av Simons kompisar , han är väldigt omtänksan då han försöker hjälpa Simon med Siw . han är även duktig på musik då han spelar trumpet.














Omdöme

Boken börjas med att karaktärerna presenteras och sedan flyter historien mest på, jag tycker att det är bra så man förstår vem som är vem. Språket och stilen i boken är väldigt enkel med få svårare ord .
Genren: ungdomsbok som handlar om kärlek.
Jag tycker att boken är lite tråkig då den mest upprepar sig och det inte händer så mycket spännande, men det finns delar i boken som blir lite mer underhållande, som när dom ska till festen eller när dom möts i djuraffären. Därför tyckte jag inte om boken så mycket och det är inte någon bok jag skulle läsa i vanliga fall.
Bildresultat för 2 av 5 stjärnor
  Därför ger jag boken 2 av 5 stjärnor


Bästa delen i boken tycker jag är i slutet av boken då Siw inte bryr sig om vad Evelina säger och följer efter Simon ändå.


Annat omslag av boken:


Bildresultat för fulast i världen ingrid olsson

1 kommentar:

  1. Bra jobbat med ditt skrivande och arbetet i bokcirkeln. Du lägger upp din recension bra och du utvecklar en del av dina resonemang. Ett bra sätt att utveckla är tex att ge exempel från boken.
    Ibland sätter du komma när det ska vara punkt och du behöver se över din text och rätta till stor bokstav och mellanrum mm.
    /Johanna

    SvaraRadera