fredag 12 februari 2016

Hanna Mendels Chans 3


Hanna Mendels Chans


Handlingen utspelar sig på 40-talet mitt under Andra-världskriget då Hanna och hennes familj som bor i ett jude-ghetto i Debrechen, Ungern som är upprättat av nazisterna. En dag skickas allihopa till koncentrationslägret Auschwitz och pappan säras från Hanna, hennes syster och mamma. Hannas pianobegåvning upptäcks snart av lägerchefen som skickar henne till kommendanten över lägret så hon får spela för honom i hans hus. Hanna blir snart kär i kommendantens son, vilket leder till en förbjuden kärlek. 

Externa konflikter

Ett exempel på en extern konflikt i Hanna Mendels Chans är mellan Erika, Hannas syster och Hanna själv. Den handlar om att Erika är avundsjuk på Hanna som får tillbringa dagarna i ett varmt hus och spela piano om dagarna medans Erika får slita i ett stenbrott om dagarna. Erika och Hanna har även en till konflikt som handlar om att. Hanna som går till kommendantens hur varje dag blir kär och tillbringa mesta tiden att tänka över sin kärlek till kommendantens son Karl. Vilket Erika tyckte var onödigt att tänka på. För hon var ju tvungen att gå till stenbrottet varje dag och jobba.

Interna konflikter

Kriget i boken är en intern konflikt alltså kampen mellan de allierade och axelmakterna 
Kriget var en intern konflikt för att, till exempel;
Då judarna fördes bort med olika transportmedel till olika koncentrasions-läger så "blundade" omvärlden och folket som såg hur judarna fördes bort för vad som faktiskt hände. Detta var oftast för att omvärlden visste att om dom var, så att säga, "judeälskare" kunde dom själva och deras familjer råka illa ut.
 
Av: Molly, Isabella, Erica, Mikael Trulsson och Elin

           

 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar