fredag 19 februari 2016

Hungerspelen uppg.4

Hungerspelen uppg. 4

 Den här veckan (12-19-02-2016) har vi läst sidorna 225-304.






Boken är inte upplagt på den dramaturgiska modellen tycker vi. Vändpunkterna är oftast inte så tydliga i Hungerspelen. Utan den är mer spännande hela tiden. Det är en stor vändpunkt.






Den första stora vändpunkten är när Katniss blir vald som distrikt 12:s kvinnliga spelare i Hungerspelen. Det börjar med att Effie kommer till distrikt 12 och ska lotta ut en manlig och en kvinnlig spelare till Hungerspelen. Då blir Prim, Katniss syster vald. Och Katniss anmäler sig direkt som frivillig och blir vald.




Upplösning i boken kommer när Katniss och Peeta har vunnit Hungerspelen tillsammans. Katniss och Peeta tänker äta ett par bär som skulle döda de båda så det inte skulle bli någon vinnare från hungerspelen eftersom ingen av dem ville döda den andra så att regimen kunde få en vinnare eftersom de inte ville skiljas från varandra, och spelledarena tillåter att de får vinna tillsammans. Eftersom spelledarana skulle bli dödade för att de inte skött sitt viktiga jobb att ta fram en vinnare av de 74 Hungerspelen.


Allt som allt tycker vi Hungerspelen har varit en väldigt spännande bok. Men det har varit svårt att relatera till värkligheten med vissa saker i boken. Men man kan ändå relatera till vad Katniss tänker och känner.


Skrivet av: Carl, Olle och Erik

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar